Продукти

Медицинската марихуана, ядивният канабис и CBD конопените масла са проучвани от международни реномирани лаборатории и клиники, заради техните лечебни свойства, особено по отношение на рака, в продължение на деситилетия.

Правилно произведените пластмаси от коноп са 100% биоразградими и могат да заменят всички, базирани на петрол, химически опустошаващи пластмаси. Строителните материали от коноп са по-силни и по-леки от дърво или бетон и са с по-добри изолационни качества.

Конопеното семе и масла са изобилен източник на перфектно балансирани Омега-6, Омега-3 и Омега-9 мастни киселини. Също така, конопът осигурява високо ниво на основни протеини аминокиселини, които са източници на по-био-наличен пълноценен протеин от тези идващи от други растения или животни.

Конопената козметика набира популярност благодарение на хидратиращите, подхранващи и атиоксидантни свойства на растението. Освен за кожата, конопът е добър и за вашата коса, а наличието на витамин Е се бори срещу стареенето.

Платът от коноп е по-здрав и дава възможност за по-добра вентилация, отколкото дори и памука. Все повече брандове започват да продават конопени облекла. Ако конопът бъде узаконен, това ще доведе до намаляване на разходите за внос на конопени влакна.

Едно от най-обещаващите приложения на конопа е като заместител на хартията произведена от дървесна маса. Той е по-силен и по-траен от дървесинната хартия, но най-вече по-устойчив и щадящ околната среда от дърводобива.

ИСКАТЕ ЛИ ПОСТОЯННО ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ?

Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube !