Материали

За конопа като строителен материал

Ползите от конопа в
строителството

Конопеният бетон

Бетонът от коноп е строителен материал, който включва коноп в своята смеска. Бетонът от коноп е много разнообразен, тъй като може да бъде използван за изолация на стени, за под, за покриви и много други. Той е огнеупорен, водоустойчив и не гние, стига да е над земята.Бетона от коноп се прави от вътрешната част на стъблото на конопа, като след това се смесва с вар и видa за спойка, за да се създаде строителен материал.

Тази смес няма наличие на карбон, за тези, които са притеснени за карбонената страна на нещата.

Бетонът от коноп е най-здравият строителен материал в света, като е много по-широкоприложим, лесен за обработка, както и по-гъвкав от обикновения бетон. Всъщност, земетресенията не могат да разбият сградите, изградени от подобнa смес, защото този бетон е 3 пъти по-резистентен към земетресения, отколкото обикновения.

Тъй като варта е спояващия материал, на строителите не се налага да я загряват чaк толкова, колкото на един доставчик би му се наложило при индустриалното производство на обикновен бетон. Това води до огромно енерго-спестяване, когато сравняваме бетона коноп и обикновения бетон. Той е около една осма от теглото на конвенциалния бетон и е толкова ефективен изолатор, че може да намали разходите за енергия до 50-70% годишно!